tekstovi Tribine stavulice

Tribine #stavulice

Piše: urednik

Serija tribina Stav ulice dolazi kao odgovor građana i građanki na goruće probleme sa kojima se grad Novi Sad suočava i potrebe za jasnom artikulacijom stava građana i građanki o tim problemima. Tribine pod nazivom Stav ulice imaju kao svoj osnovni cilj ukazivanje na različite mogućnosti reagovanja, ali i izgradnju platforme koja će ponuditi prostor za razvoj kritičkog stava i uključiti veliki broj onih koji u ovom gradu žive.

Svaka u nizu od planiranih tribina biće organizovana na otvorenom, na različitim gradskim lokacijama koja predstavljaju „okupljališta“ građana i građanki i imaće drugačiju temu. Želja nam je da ukažemo na potencijale Novog Sada, preskačući inertnost medija u pogledu ovih tema i ograničavajući aspekt zatvorenih prostora kao uobičajnih mesta za održavanje sličnih događaja.

Stav na ulice, u lice!

prvi stav ulice (14) prvi stav ulice (13) prvi stav ulice (12) prvi stav ulice (11) prvi stav ulice (10) prvi stav ulice (9) prvi stav ulice (8) prvi stav ulice (7) prvi stav ulice (6) prvi stav ulice (5) prvi stav ulice (4) prvi stav ulice (3) prvi stav ulice (2) prvi stav ulice (1) prvi stav ulice

Povodom predstojećih izbora u fokusu  #stavulice biće predizbona i postizborna dešavanja, pre svega u Novom Sadu, ali ćemo sa konceptom tribina na otvorenom ići i u druge gradove u Vojvodini.

Biće to prilika da razgovaramo sa predstavnicima političkih partija i drugim relevantnim činiocima društveno političke scene na lokalu, da ih slobodno pitamo ono što želimo i tražimo odgovore na najvažnije probleme sa kojima se suočavamo u gradu.

O autoru

urednik

1 komentar

  • ko su građani i građanke? jesu li to samo novosađani? da li u građane spadaju i, npr., zagrepčani? ko su to građani i koga predstavljaju? da li predstavljaju seljake? ili postoji i grupacija koja se zove “seljaci”? a oni što žive u varošicama, palankama, gradićima, jesu li oni mali građani, ili malograđani? koliko ljudi u ovoj državi se izjašnjava kao građani, i da li građani treba da se odreknu nekih drugih pripadnosti, npr. “nacionalnim manjinama”? da li je gej osoba – građanin ili “seksualna manjina”? ako su “manjina” zašto nisu manjina i pecaroši (ribolovačka manjina), ili šizofrene osobe (mentalna manjina)

Upiši komentar