O nama

Web portal #stavulice nastaje kao potreba za artikulisanim stavom građana Novog Sada o republičkim, pokrajinskim ali pre svega  lokalnim izborima u Srbiji 2016. To je mesto na internetu koje treba da objedini i artikuliše potrebe građana Novog Sada  i koje kao takvo treba da posluži budućim nosiocima vlasti kao smernica delovanja nakon izbora i kao svojevrsna “beležnica” njihovih izjava i obećanja na koju će građani moći da se pozovu nakon izbornog perioda.

Web portal #stavulice je prostor u kome nema cenzure (osim kad je ima – khm, ne dozvoljavamo govor mržnje!), u kom se postavljaju zgodna, malo nezgodnija i baš nezgodna pitanja budućim nosiocima vlasti  i traže konkretni odgovori i koji će kao takav biti instrument građanske kontrole vlasti nakon izbornog perioda.

Ko, gde i kada nas neko pita šta želimo u kontekstu društveno-političkih promena? Uglavnom nikad, nigde i niko. Zato smo odlučili da kreiramo prostor u kom je upravo naš stav važan.

Iako je Novi Sad u fokusu #stavulice je ideja šira od jednog grada.

Želimo da čujemo #stavulice i vas iz Subotice, Kikinde, Bečeja, Sombora, Zrenjanina, Bačke Palanke, Odžaka, …

Najvažnija stvar u vezi sa ovim web portalom je nešto što se zapravo dešava offline , a to su tribine na otvorenom, odnosno tribine na javnim površinama u gradu koje je Vojvođanski građanski centar sa kolegama iz drugih organizacija pokrenuo u Novom Sadu u avgustu 2015. U predizbornom periodu, tribine #stavulice baviće se artikulacijom stava građana u kontekstu izbora 2016.

O  VCC-u

Vojvođanski građanski centar (VCC) je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2008. godine.  Naša vizija je otvoreno građansko društvo izgrađano na temeljima poštovanja ljudskih prava.