Zatvaranje lokala u Laze Telečkog (+video)

izvor: novisad.com

 

U ugostiteljske objekte u Ulici Laze Telečkog sinoć je oko ponoći dolazila komunalna policija i zatvarala ih, zbog novog pravilnika o radu ugostiteljskih objekata.

Tim povodom je Nikola Bubonja, vlasnik jednog od noćnih klubova sa lica mesta snimio video u kome se obraća gradonačelniku. Tvrdi da je podneo sve papire da bi njegov lokal radio kao noćni klub, govori da se ugostitelji bore za svoje porodice i radnike, i pita ga ko je dozvolio da im se onemogućava rad.

Podsetimo, prema novoj odluci ugostiteljski objekti za ishranu i piće, koji se nalaze u stambenim zgradama za porodično i višeporodično stanovanje, u poslovnim zgradama, na benzinskim stanicama u Gradu, na plovilima i drugim objektima mogu da počnu sa radom najranije u 7 sati i mogu da rade najduže do 23 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom do ponoći.

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze u poslovnim zgradama i plovilima mogu da rade svakog dana najduže do tri sata nakon ponoći, na osnovu rešenja o produženju radnog vremena koje donosi Gradska uprava za privredu, a na osnovu pisanog zahteva.

Ipak, ugostitelji koji su poslali zahtev su ogorčeni zbog neažurnosti gradske vlasti. Tako je na ulazu u jedan od klubova u Laze Telečkog postavljeno obaveštenje na kome piše da će lokal raditi do 23 sata.

 

O autoru

urednik

Upiši komentar